Gemeente Leiderdorp

U bent hier: Projecten » Centrumplan » Alles over het Centrumplan

Alles over het Centrumplan

Gepubliceerd op: 06 juli 2012

Een levendig en gezellig dorpscentrum. Met dat doel startte Leiderdorp in 2002 met diverse bouwprojecten in het gebied tussen de winkelcentra Winkelhof en Santhorst. De meeste projecten zijn inmiddels gerealiseerd. Op deze pagina's vindt u meer informatie over dit Centrumplan.

Visie
De Leiderdorpers hadden behoefte aan een kloppend dorpshart. Dat bleek bij de totstandkoming van de Toekomstvisie Leiderdorp 2015. Een levendig centrum zorgt voor binding tussen de inwoners en geeft Leiderdorp een eigen gezicht. De visie achter het nieuwe centrum van Leiderdorp is verwoord in het Masterplan Centrum Leiderdorp. Meer informatie over het Masterplan vindt u op de pagina Masterplan Centrum Leiderdorp .

Uitvoering eerste fases
De uitvoering van het Centrumplan startte in 2002 met de uitbreiding en renovatie van winkelcentrum Santhorst. In 2005 en 2006 verrezen tegen de koppen van de bestaande flats aan de Laan van Berendrecht vier woontorens. Zij liggen aan een nieuwe parkpromenade langs park de Houtkamp - de Laan van Berendrecht - die Santhorst en Winkelhof met elkaar verbindt. Ook kregen de binnenhoven van de bestaande flats een nieuwe inrichting, zodat ze mooi aansluiten bij de parkpromenade. Kijk voor meer informatie op de pagina Project Parkpromenade.

In 2007 startte de bouw van een nieuw Sociaal Cultureel Centrum (SCC) aan de Van Diepeningenlaan. Vooruitlopend daarop werd het gebied rondom winkelcentrum Santhorst heringericht. Eind 2008 werd het SCC in gebruik genomen. De openbare ruimte aan de kant van de Van Diepeningenlaan kreeg in oktober 2009 haar definitieve inrichting. Kijk voor meer informatie op de pagina  Project Sociaal Cultureel Centrum .

Uitvoering laatste fase
De laatste fase van het Centrumplan is de ontwikkeling van de dorpskern. Uitbreiding van winkelcentrum Winkelhof en een gezellig dorpsplein vormen de voornaamste bouwstenen. Kijk voor meer informatie op de pagina  Project Centrumplein. Winkelhof wordt uitgebreid op de plek waar tot voor kort het gemeentehuis stond. De bestuurders en ambtenaren zijn in januari 2012 naar een nieuw pand aan de Willem-Alexanderlaan verhuisd. Lees verder onder Gemeentehuis Leiderdorp.

Nieuw bestemmingsplan
Voor het nieuwe centrum van Leiderdorp is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Lees verder op de pagina  Bestemmingsplan Nieuw Centrum. 

Contact
Voor meer informatie over het Centrumplan kunt u terecht bij