BekendmakingVerkeersbesluit Leiden Marathon: besluit 3 mei t.b.v. het evenement Leiden Marathon 2016.

Route
De hele en de halve marathon starten om 10.30 uur in Leiden. Beide afstanden steken rond 11.00 uur de Achthovenerweg over. De hele marathon gaat rechtsaf om via Koudekerk, Hoogmade, Roelofarendsveen, Rijpwetering en Oud Ade via de Leidseweg en Nieuweweg naar de Zijldijk en Spanjaardsbrug te lopen. Bij de Spanjaardsbrug komen drie routes samen om via hetzelfde parcours in Leiden naar de finish te gaan. De halve marathon gaat bij het ponton aan de Achthovenerweg naar links en gaat via Achthovenerweg, Mauritssingel, Hoofdstraat, Ockenrode, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Van Poelgeestlaan en Splinterlaan naar de Spanjaardsbrug. De '10-km' route komt Leiderdorp binnen via het fietspad over de Leiderdorpsebrug, en slaat bij de Loevestein direct naar links, en vervolgens ook via Ockenrode, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Van Poelgeestlaan en Splinterlaan naar de Spanjaardsbrug

Voor de veiligheid van de lopers worden diverse straten tijdelijk afgesloten voor alle andere verkeer. Wanneer er tussen (groepen) lopers grote gaten ontstaan, dan kan verkeer op een aantal punten de route oversteken wanneer dit door de verkeersregelaars wordt aangegeven.

Gedurende de volgende tijden zal op genoemde straten en/of kruisingen zeker ernstige verkeershinder zijn:

  • tussen 10.15 en 13.00 uur is de Achthovenerweg tussen Mauritssingel en Koudekerk afgesloten voor alle verkeer.
  • tussen 12.00 en 16.00 uur is de Nieuweweg afgesloten voor alle verkeer. De slagbomen worden omhoog gezet en verkeersregelaars houden het verkeer tegenhouden.
  • tussen 12.00 en 16.00 uur wordt op de Zijldijk tussen Nieuweweg en Rietschans éénrichtingverkeer ingesteld, steeds in wisselende richtingen waarbij de aanwezige verkeersregelaars de doorgang en rijrichting bepalen. Verkeer vanuit de wijk Driegatenbrug kan op aanwijzing van de verkeersregelaar invoegen in de richting van de Rietschans. Tussen Rietschans en Spanjaardsbrug lopen de lopers van de hele marathon over het aanwezige fietspad. Fietsverkeer kan dan gebruik maken van de hoofdrijbaan van de Zijldijk. Autoverkeer naar de Baanderij blijft mogelijk, de Spanjaardsbrug is van 11.30-16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Brom-/fietsverkeer kan tussen 11.30 – 16.00 uur gebruik maken van de fietspaden langs de Lage Rijndijk. Oversteken naar of vanaf de Lage Rijndijk kan alleen op aanwijzing van de verkeersregelaars die staan op de kruising Van der Valk Boumanweg/Zijldijk/Splinterlaan.
  • Tussen 11.00–12.15 uur en tussen 14.30–15.30 uur zijn grote delen van de wijk Ouderzorg, waaronder de Scheppingskerk en winkelcentrum Santhorst afgesloten voor verkeer. Naar verwachting lopen de deelnemers hier nog dicht bij elkaar waardoor de gaten tussen de lopers te klein zijn om kruisend verkeer doorgang te verlenen. Mocht dit wel mogelijk zijn, dan zal dit door de verkeersregelaars worden aangegeven.

Bij alle kruisingen in het parcours worden hekken geplaatst om het parcours af te zetten. Wij vragen u dringend om deze hekken niet zelf te verplaatsen. De organisatie verwijdert de hekken zodra de laatste loper is gepasseerd en het parcours weer veilig vrijgegeven kan worden voor de normale weggebruikers.

Informatie

Locaties op kaart

Kaart met een markering op    Leiderdorp Nederland