Artikel Bouwen & Verbouwen

Omgevingsloket

Wilt u een vergunningcheck doen, melding doen of een vergunning aanvragen? Kijk dan hier.

 

Duurzaam bouwloket

Op het Duurzaam Bouwloket (voorheen Energieservicepunt) kunnen inwoners en ondernemers terecht voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Op www.duurzaambouwloket.nl worden bezoekers geïnformeerd en geadviseerd op gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Het Duurzaam Bouwloket treedt hierbij op als onafhankelijke intermediair tussen overheid en bedrijfsleven.

Via het loket kunnen bewoners ook lokale gecertificeerde bedrijven vinden die kwalitatief goede producten leveren, goede garanties geven en de juiste kwaliteitskeurmerken in huis hebben.

Subsidies woningverbetering en duurzaamheid

Voor subsidie om uw woning duurzaam aan te passen, kunt een bericht sturen naar het gemeentelijk energieloket, het Duurzaam Bouwloket. Hier vindt u een overzicht van alle landelijke, regionale en lokale financieringsmogelijkheden.

Speciaal voor inwoners van Leiderdorp heeft de gemeente een duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. Op onderstaande links vindt u de voorwaarden en details van de financieringsmogelijkheden ten behoeve van verduurzaming.

Heeft u vragen specifiek over de voorwaarden en details van de lening, dan kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH).

Heeft u overige vragen? dan kunt u een kijkje nemen op www.goedleiderdorp.nl, www.duurzaambouwloket.nl, of een e-mail sturen naar duurzaam@leiderdorp.nl.