Nieuwsbericht 10 november Dag van de Mantelzorg, 14 november verwendag

Gepubliceerd op: 10 november 2015 11:20

2,6 miljoen volwassenen Nederlanders verlenen meer dan acht uur per week en/of langer dan drie maanden mantelzorg. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar gebeurt dit alweer voor de 17e keer. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Vandaag worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Zelf mantelzorger? Of ken je een mantelzorger? Kijk dan eens op www.mantelzorgleiderdorp.nl wat er voor ondersteuning er het gehele jaar door in deze gemeente geboden wordt. Vanmiddag wordt in het Alrijne ziekenhuis voor mantelzorgers van dialysepatiënten een bedankmiddag georganiseerd. Zaterdag, 14 november, organiseert de werkgroep mantelzorg in Leiderdorp een verwendag. Opgeven kan hier.

Meer informatie en slimme tips over het combineren van een baan met mantelzorgwerk? Kijk op www.werkenmantelzorg.nl.