Nieuwsbericht 17 november: Opfriscursus Rijvaardigheid voor Senioren

Gepubliceerd op: 14 oktober 2015 11:45

Op dinsdag 17 november a.s. organiseert de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland weer een Opfriscursus Rijvaardigheid voor Senioren, voorheen BROEM geheten.

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de huidige verkeersregels (theorie) en de rijvaardigheid (praktijk). Daarnaast wordt er een reactietest gehouden en is er de mogelijkheid voor een oog- en een gehoortest. Tevens is een medewerker van de apotheek aanwezig om informatie te geven over medicijnen in het verkeer. Het is beslist GEEN rijexamen, de deelnemers krijgen vooral praktische tips mee, waardoor zij wellicht langer op een veilige manier van hun auto gebruik kunnen blijven maken.

Net als vorig jaar wordt de cursus weer gehouden van 13.00 tot 16.00 uur in en vanuit de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan te Leiderdorp. De eigen bijdrage voor deze middag bedraagt € 15,00 en kan bij aanvang van de cursus contant worden voldaan. Het overige deel van de kosten, ruim € 50, wordt gesubsidieerd vanuit de overheid.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij mevrouw Linda de Jong via telefoonnummer 0184-685317 of per e-mail via dcdejong@hetnet.nl.