Nieuws

Nieuws

Periode: 2019

Jaar geselecteerd: 2019

Bestrijding eikenprocessierups

In het voorjaar heeft de gemeente preventief de eikenprocessierups bestreden met een biologische methode. Toch blijft de rups ieder jaar opduiken. De eikenprocessierups laat brandhaartjes los. Na contact met die pijlvormige haartjes van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. De komende weken worden de nesten van de rupsen daarom verwijderd. Deze week begint de aannemer met het verwijderen van de nesten bij de kinderboerderij, de natuurspeeltuin en in de Bloemerd.

03 juli 2019 08:45

Leiderdorpse BOA's voortaan met AED op weg

Afgelopen week is in de auto van de Leiderdorpse BOA's (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) een AED geplaatst. Vanaf nu hebben zij altijd een AED binnen handbereik wanneer zij onderweg zijn.

03 juli 2019 08:40

Update: Werkzaamheden Vossiuslaan

Momenteel zijn de werkzaamheden aan de Vossiuslaan in volle gang. Het betreft groot onderhoud samen met een herinrichting tot erftoegangsweg. De nieuwe maximum snelheid wordt 30 km/u voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de kruising met de Muzenlaan tot aan de aansluiting met de Heinsiuslaan. In de zijstraten vinden wat kleinere werkzaamheden plaats.

26 juni 2019 09:20

Nieuw fietspad voor Persant Snoepweg

Vanaf maandag 1 juli gaan we aan de slag met de verbetering van het voet- en fietspad van de Persant Snoepweg. We starten met het stuk vanaf de rotonde bij het ziekenhuis tot aan de Engelendaal.

26 juni 2019 08:50

Geen blauwalg in Vadedo Plas

Eerder dit jaar is er een negatief zwemadvies voor de Vadedoplas gedeeld wegens de aanwezigheid van blauwalg. Na nieuwe controle blijkt er geen blauwalg (meer) aanwezig te zijn in het water. De plas is dus veilig om in te recreƫren. De plas is echter geen officieel zwemwater. Het water ingaan, is altijd op eigen risico.

25 juni 2019 11:05

Overige berichten