Nieuwsbericht 24/7 Kinderopvang voor kinderen van ouders in vitale beroepen

Gepubliceerd op: 18 maart 2020 16:40

Ouders worden opgeroepen hun kinderen vanaf maandag 16 maart thuis te houden van kinderopvang en school, in elk geval tot en met 6 april aanstaande. Dit is aangekondigd door minister Bruins voor Medische Zorg en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.

Voor kinderen van ouders in cruciale beroepen is er wel opvang mogelijk, voor- en na schooltijd en onder schooltijd op scholen, op de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Kijk op de website van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport voor het volledige bericht. U kunt hier ook de lijst met cruciale beroepsgroepen vinden.

Coördinatie gemeente
Gemeenten is gevraagd de noodopvang 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor kinderen van 0 tot 12 jaar te gaan coördineren en de noodlocaties aan te wijzen. Floreokids in Leiderdorp zal de coördinatie voor de gemeente Leiderdorp op zich nemen. https://www.floreokids.nl/nieuws/461-update-coronavirus

Heeft u vragen, of wilt u uw kind aanmelden voor de 24/7 kinderopvang? Dan kunt u contact met hen opnemen via telefoonnummer (071) 5817777.