Nieuwsbericht 5 februari is het Warmetruiendag. Doe mee!

Gepubliceerd op: 02 februari 2021 11:35

Iedereen kan bijdragen aan energiebesparing. Doe mee met Warmetruiendag!

Elk jaar wordt er een nationale Warmetruiendag gehouden. Met het motto 'Verwarm jezelf, niet de wereld' maakt deze actie ons bewust van het effect dat wij kunnen hebben op de CO₂-uitstoot. Wist u dat we maar liefst 6% CO₂ en 6% energie besparen als we de thermostaat één graad lager zetten? Als heel Nederland op Warmetruiendag de thermostaat één graad lager heeft staan, bespaart dat al 6,3 miljoen kilo CO₂. Hoe meer mensen meedoen met Warmetruiendag, hoe groter het verschil!

Verzin daarom een leuke actie met collega's, buren of het gezin om ook energie te besparen op Warmetruiendag. Show een lievelingstrui tijdens een digitale vergadering, brei een sjaal, vest of trui of maak thuis lekkere warme chocolademelk om warm te blijven. Bedenk een leuke actie en voeg hem toe op www.warmetruiendag.nl.

Voor de kinderen in Leiderdorp heeft het Milieu Educatief Centrum (MEC) een oproep: stuur een foto van jou in je lievelingstrui, een trui met een mooi verhaal of je gekste trui! Lees meer over de actie op www.mecleiderdorp.nl.

Warmetruiendag