Nieuwsbericht 650 kinderen halen zwemdiploma-A dankzij speciale zwemregeling

Gepubliceerd op: 20 november 2015 14:50

Ruim 650 Zuid-Hollandse kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven, kunnen in het komend jaar gegarandeerd hun zwemdiploma-A halen. Dankzij een speciale zwemregeling is dit nu ook mogelijk in Leiderdorp omdat de gemeente is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en valt binnen het werkgebied van Fonds1818.

Zwemregeling
Voor kinderen die opgroeien in gezinnen rond de armoedegrens was het al mogelijk om een beroep te doen op het Jeugdsportfonds. De ervaring leerde echter dat het voor veel kinderen niet mogelijk was om in één jaar tijd met de beperking van het maximumbedrag van € 225,- een zwemdiploma-A te behalen.Om dit probleem op te lossen hebben Fonds1818, Jeugdsportfonds Zuid-Holland, de gemeente Leiderdorp en de zwembaden een aangepaste zwemregeling opgesteld. Van deze zwemregeling kunnen kinderen vanaf 6 jaar, die voldoen aan de criteria van het Jeugdsportfonds in de gemeente Leiderdorp en zwemles volgen bij sport- en recreatiecentrum De Does, gebruik maken. In deze zwemregeling verdubbelt Fonds1818 de reguliere bijdrage van € 225 naar € 450 en garandeert het zwembad dat de kinderen een zwemdiploma-A behalen.

De exacte spelregels van de zwemregeling zijn terug te vinden op de website van het Jeugdsportfonds Zuid-Holland, http://zuid-holland.jeugdsportfonds.nl/

 

 Ondertekening zwemregeling minima 17 november 2015

In aanwezigheid van wethouder Kees Wassenaar van werk en inkomen ondertekenen Harry Akkermans (Jeugdsportfonds Zuid-Holland, links op foto) en Ferry Dreef (Sport- en recreatiecentrum De Does) het convenant zwemregeling 2015-2016.