Nieuwsbericht 8 mei: elektrische fiets informatiedag

Gepubliceerd op: 15 april 2019 08:35

Op woensdag 8 mei 2019 organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) een informatiedag over het veilig gebruik van elektrische fietsen. De dag is bedoeld voor senioren uit Leiderdorp die hun verkeerskennis willen uitbreiden en hun vaardigheden met het elektrisch fietsen willen vergroten.

Tijdens de informatiedag komen de belangrijkste verkeersregels en verkeersborden aan bod. Ook het gebruik van fietsstroken en de dode hoek bij vrachtwagens krijgen aandacht.

GaH week 15 elektrische fietsen

Oefenen op de e-bike
Er is een parcours waar u onder begeleiding van een medewerker van VVN kunt oefenen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. U kunt ook samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Fietsspecialist De Molen stelt e-bikes beschikbaar om uit te proberen. Ook kan hij u meer vertellen over aandachtspunten bij de aanschaf van een e-bike. De informatiedag duurt van 10.00 tot 15.00 uur en wordt gehouden bij de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Voor koffie en een lunch wordt gezorgd.

 

Aanmelden?
Deelname aan deze dag is gratis. Opgeven is verplicht. Dat kan tot uiterlijk woensdag 1 mei 2019 bij mevrouw L.de Jong van Veilig Verkeer Nederland via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of telefonisch (0184) 685 317.Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.