Nieuwsbericht Activiteiten onthulling kunstwerk De Pleisterplaats

Gepubliceerd op: 08 juli 2015 10:05

Zaterdag 8 augustus, 10.30 uur-13.00 uur, Willem-Alexanderlaan

Zaterdag 8 augustus om 10.30 uur wordt het kunstwerk De Pleisterplaats onthuld. Het kunstwerk, dat voor de Plantage bestemd is, wordt tijdelijk geplaatst aan de Willem-Alexanderlaan, nabij het gemeentehuis. Zodra de nieuwbouw aan de Plantage gerealiseerd is, krijgt het kunstwerk een plek op deze locatie. Rond de onthulling zijn diverse leuke en leerzame activiteiten georganiseerd in het kader van de Romeinse Limeszomer, zoals een boerenerfmarkt.

Programma:
10.30 uur: Start met koffie en thee, workshop geurzakjes maken door het MEC
10.45 uur: Onthulling door wethouder Kees Wassenaar
11.00 uur: Toelichting door kunstenaar Frank Halmans
11.15 uur: Workshop geurzakjes maken
13.00 uur: Afsluiting

Ook is er tussen 11.00 uur en 16.00 uur een boerenerfmarkt aan de Achthovenerweg 15. U kunt hier de speciale Limes App downloaden via om vanaf het kunstwerk Langs de Limes naar de markt te wandelen of te fietsen als eindstation. In het kader van de onthulling van het kunstwerk is het Leiderdorps Museum op de markt aanwezig met een archeologische opgraafbak waarin de kinderen kunnen graven naar sporen van het verleden.

Meerjarige subsidie Limes en de Plantage
De Provincie Zuid-Holland heeft een meerjarige projectsubsidie beschikbaar gesteld aan de gemeente Leiderdorp. Met deze subsidie kan verdere uitvoering gegeven worden aan het project Limes en de Plantage. Dit project heeft tot doel door kunst, recreatie en educatie de Romeinse Limes beleefbaar te maken in en rond Leiderdorp.

Bunkers, kastelen, landgoederen en trekvaarten zijn zichtbare restanten van onze geschiedenis. Zij creëren een omgeving met een eigen identiteit waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. De provincie maakt het - samen met anderen - mogelijk om het erfgoed in Zuid-Holland te bezoeken, ervan te genieten en te leren over onze geschiedenis. Zo blijft ons erfgoed voor de toekomst behouden.

Logo provincie Zuid-Holland