Nieuwsbericht A4-zone heet voortaan Quartier A4

Gepubliceerd op: 26 september 2017 16:00

Quartier A4. Dat is de nieuwe naam voor het gebied tussen de toekomstige IKEA-locatie en het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. Dit gebied werd voorheen aangeduid als de A4-zone.
Rogier van der Laan uit Leiderdorp bedacht de nieuwe naam. Hij won daarmee de hoofdprijs van een prijsvraag, een reischeque van 1000 euro. Burgemeester Laila Driessen maakte naam en prijswinnaar afgelopen zaterdag bekend tijdens de WOOONadviesdagen. "Het is een naam die een sfeer van warmte, gezelligheid en authenticiteit voor het gebied uitstraalt, aldus de burgemeester en tevens jury-voorzitter.

Het gebied langs de A4 kent een diversiteit aan functies: woonboulevard WOOON en straks IKEA , de vitaliteitsboulevard met gezondheidsinstellingen als het Alrijne Ziekenhuis en Activite, woonzorg, horeca en andere bedrijvigheid. Ondernemers, gezondheidsinstellingen en gemeente werken nauw samen om het gebied in de toekomst aantrekkelijker voor de consument te maken. Bijvoorbeeld door de openbare ruimte aan te pakken en een aangenaam verblijfsgebied te creëren. Of door nieuwe functies als horeca en leasure toe te voegen. Kapstok is de gebiedsvisie die de gemeenteraad in 2015 heeft vastgesteld.
Om de samenhang in het gebied te benadrukken, zochten de partijen naar een nieuwe naam voor het gebied. Zij schreven daarvoor een prijsvraag uit. Er werden 94 namen ingestuurd. Rogier van der Laan uit Leiderdorp won de hoofdprijs. De overige vier genomineerden krijgen een wooncheque van 150 euro.

Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen
Vertegenwoordigers van de ondernemers, gemeente, brandweer en politie tekenden zaterdag 23 september 2017 ook de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Zij verklaren daarmee te streven naar een veilige bedrijfsomgeving, vrij van overlast en criminaliteit en te staan voor een schone omgeving. De vereisten van het keurmerk worden opgesteld in nauwe samenwerking met gemeente, politie en brandweer. MKB-Nederland zorgt voor de begeleiding van dit project.