Nieuwsbericht Aangepaste nieuwsupdate vluchtelingenopvang

Gepubliceerd op: 30 maart 2016 09:35

Aankomst vluchtelingen
In de krant van donderdag 31 maart is aangegeven dat de vluchtelingen op woensdag 30 maart zijn aangekomen in de noodopvang. Op het moment dat de krant gedrukt werd, was dit nog de datum van aankomst. De aankomst wordt echter toch iets later, naar verwachting vanaf maandag 4 april. De mogelijkheid om zaterdag 2 april de noodopvanglocatie te bezoeken gaat wel door.

Mogelijkheid noodopvanglocatie te bezoeken op zaterdag 2 april
Zaterdag 2 april, tussen 14.00 uur en 17.00 uur, krijgen belangstellenden uit Leiderdorp de gelegenheid de noodopvanglocatie te bezoeken. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen met uw naam en adresgegevens naar info@leiderdorp.nl o.v.v. 'bezoek noodopvang'. In tegenstelling tot wat eerder gecommuniceerd is, zijn de vluchtelingen zelf nog niet aanwezig in de noodopvang. Eind september vindt er landelijk een open dag plaats van vluchtelingencentra in Nederland. Hier sluiten wij bij aan.

Meldpunt
De gemeente en het COA werken nauw samen om eventuele overlast voor de omgeving te voorkomen. Mocht u onverhoopt toch overlast ervaren, dan kunt u dit vanaf woensdag 30 maart melden via vluchtelingenopvang@leiderdorp.nl. U krijgt via dit e-mailadres zeven dagen per week tussen 8.00 uur 's ochtends en 20.00 uur 's avonds antwoord.

Bijeenkomst voor vrijwilligers
Al veel personen en organisaties in Leiderdorp hebben aangeven een bijdrage te willen leveren aan het welzijn van de vluchtelingen. Het COA organiseert voor vrijwilligers die zich op de locatie willen inzetten een voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 14 april, van 13.30 uur tot 15.00 uur. Dit vindt plaats in de noodopvanglocatie aan de Leidsedreef. Er zijn verschillende vrijwilligerstaken te vervullen. Gezocht wordt bijvoorbeeld naar vrijwilligers voor het geven van Nederlandse of Engelse les en het opzetten en organiseren van sport- en creatieve activiteiten. Ook eigen idee├źn zijn welkom! Om in te schatten op hoeveel personen we kunnen rekenen, vragen we ge├»nteresseerden om zich aan te melden via e-mailadres: a.kooreman@leiderdorp.nl. Organisaties die zelf een activiteit voor de vluchtelingen willen opzetten buiten de opvang, kunnen zich ook aanmelden via bovenstaand e-mailadres. Met hen wordt later in de maand contact opgenomen.