Nieuwsbericht Aanleg natuurvriendelijke oever in de Bloemerd van start

Gepubliceerd op: 25 augustus 2010 00:00

Vanaf deze week wordt in de Bloemerd bij veld 6 van RCL (de twee vijvers) begonnen met de aanleg van een natuurvriendelijke oever. Ter afscheiding van de oever en het water wordt een flauw talud aangelegd. De werkzaamheden duren naar verwachting twee weken.

De komende maanden worden op verschillende locaties in Leiderdorp natuurvriendelijke oevers aangelegd. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van een natuurvriendelijke oever. Het plaatsen van een flauw talud (met of zonder onderwater beschoeiing) waarbij de oeverkade ingezaaid wordt met een bloemrijk mengsel is een mogelijkheid, ook kan er gekozen worden voor een kokosrol met beplanting. Daarnaast is ook het planten van speciale beplanting direct aan de oever een optie. Per locatie wordt naar de beste oplossing gekeken.

Traditionele beschoeiing
Wanneer het aanleggen van een natuurvriendelijke oever niet mogelijk is, omdat de oever daar bijvoorbeeld niet breed genoeg voor is,  wordt overgegaan op traditionele beschoeiing. Dit houdt in het plaatsen van hardhouten schotten.