Nieuwsbericht Aanpassing bushaltes bij Rietschans en Winkelhof

Gepubliceerd op: 05 juli 2017 13:45

Op 10 juli start aannemer Van Egmond Wegenbouw met werkzaamheden aan de bushaltes aan Engelendaal. De haltes Rietschans en Winkelhof worden aangepast voor de komst van een nieuwe R-net buslijn. Deze buslijn gaat vanaf december 2017 rijden tussen Leiden Centraal en het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Ze vervangt de Q-liner 366.

R-net staat voor betrouwbaar, comfortabel, snel en frequent openbaar vervoer. Er komen nieuwe comfortabele haltes met digitale reizigersinformatie en overdekte voorzieningen om fietsen te parkeren. De locaties van de nieuwe R-net haltes in Leiderdorp komen grotendeels overeen met de huidige Q-liner haltes. Alleen de halte Statendaalder wordt een stukje verplaatst richting Winkelhof.
De aannemer bestraat ook de aanliggende fiets- en voetpaden.

Omleidingen en bereikbaarheid
De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd. Ze vinden plaats op de rijbaan en de fiets- en voetpaden. De aannemer werkt tussen 7.00 en 16.00 uur. Waar gewerkt wordt, zet de aannemer 1 rijbaan af; de andere rijbaan blijft beschikbaar voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers worden via borden omgeleid. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en winkels bereikbaar.

In onderstaand schema ziet u wanneer er waar gewerkt wordt:


fase 1
10-7 t/m 3-8
Halte Rietschans oost
Engelendaal - Van der Havelaan

fase 2
10-7 t/m 18-8
Halte Winkelhof west
Engelendaal - Laan van Berendrecht

fase 3
31-7 t/m 24-8
Halte Rietschans west
Engelendaal - Rietschans

fase 4
16-8 t/m 31-8
Halte Winkelhof oost
Engelendaal - Statendaalder

Omleidingsroutes en meer informatie op www.leiderdorp.nl/r-net.