Nieuwsbericht Achthovenerweg vrijdagavond 25 april weer open voor autoverkeer

Gepubliceerd op: 23 april 2014 00:00

Op 7 april is gestart met de werkzaamheden voor het vervangen van de drinkwatertransportleiding door Oasen aan de Achthovenerweg. Hierdoor was het gedeelte van de Achthovenerweg tussen de Ruigekade en Achthovenerweg 2D afgesloten. Deze afsluiting zou naar verwachting tot vrijdagmiddag 2 mei duren. Wegens de voorspoedige voortgang van de werkzaamheden wordt dit gedeelte van de Achthovenerweg al op vrijdag 25 april, vanaf 19.00 uur, geopend voor autoverkeer.

Fietspad blijft nog afgesloten
Het fietspad blijft nog wel afgesloten tussen de Ruige Kade en de Hoofdstraat. Fietsverkeer vanuit de Achthovenerweg richting Hoofdstraat wordt nog omgeleid via het Jaagpad. Ook bromfietsers mogen hier met gepaste snelheid gebruik van maken.

Drinkwatertransportleiding
Door de gemeente Leiderdorp loopt een drinkwatertransportleiding van Oasen NV. Deze leiding voorziet de gemeente Leiderdorp van drinkwater. De drinkwatertransportleiding komt vanaf het pompstation Zoeterwoude-Rijndijk en loopt naar de Oude Spoorbaan te Leiderdorp.

Deze drinkwatertransportleiding is van PVC en heeft een diameter van 500mm. De staat waarin deze leiding verkeerd is slecht, daarom heeft Oasen besloten om deze leiding in twee fasen te vervangen. Fase 1 is het deel tussen de Oude Rijn en de A4. Fase 2 is het deel tussen de A4 en Oude Spoorbaan.

Om de overlast van de werkzaamheden, met name voor de omwonende en het verkeer, zoveel mogelijk te beperken heeft Oasen er voor gekozen om de drinkwaterleiding zoveel mogelijk te vervangen door middel van “relining”. Met deze techniek wordt een nieuwe buis in de bestaande leiding getrokken en is het niet nodig de gehele leiding op te graven. Deze techniek is echter niet overal mogelijk waardoor de waterleiding ter hoogte van de kruising Achthovenerweg met de Hoofdstraat op traditionele wijze, door middel van open ontgraving, vervangen moet worden.

Meer informatie over het vervangen van de drinkwatertransportleiding vindt u op de website van Oasen.