Nieuwsbericht Afscheid Stichting Land van Wijk & Wouden

Gepubliceerd op: 08 september 2021 15:00

Polder in het Park & Afscheidsbijeenkomst

Stichting Land van Wijk & Wouden neemt op woensdag 22 september afscheid van de regio met Polder in het Park en een feestelijke afscheidsbijeenkomst. Om inwoners van de regio en partners te bedanken voor hun steun en enthousiasme in de afgelopen 14 jaar, wil het bestuur van de stichting iedereen uitnodigen.

Alle kinderen in de regio Land van Wijk en Wouden (en hun ouders of begeleiders) zijn woensdag 22 september van 14.00 tot 16.00 uur welkom op het evenemententerrein van park De Houtkamp in Leiderdorp. Milieu Educatief Centrum Leiderdorp zorgt voor een activiteitencarrousel, op het programma staan een proeverij uit de polder, een wormenonderzoek, waterbeestjes tekenen, ontdektafel en watertafel 'klimaat in het dorp', levend ganzenbord over weidevogels en knutsel je eigen polderdier. Aan het einde van de middag gaat iedereen naar huis met een echt boerenijsje van De Dames van Akkerlust. Alleen toegang na aanmelding, mec@leiderdorp.nl. BSO's zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Voor alle partners en betrokkenen bij stichting Land van Wijk & Wouden is er eveneens op woensdag 22 september van 16.00 tot 18.00 uur een afscheidsbijeenkomst bij Brasserie Park in Leiderdorp. Tijdens deze bijeenkomst is te zien wat de stichting allemaal mogelijk heeft gemaakt in de afgelopen 14 jaar. Het rijke palet aan activiteiten wordt gepresenteerd met speeches, foto's, filmpjes en pitches van ondernemers. Uiteraard is er voldoende ruimte om met een hapje en een drankje in de hand afscheid te nemen, na te praten en wellicht plannen te maken voor de toekomst.

Rond 17.00 uur overhandigt voorzitter van de stichting, Laila Driessen, de Gouden Polderpenning. Dit voorjaar zijn als afscheidscadeau aan de regio polderpenningen uitgereikt aan een grote diversiteit aan initiatieven. Populair waren de aanvragen voor beleven van de polder en de boerderij en ook zijn er veel aanvragen voor verbetering van biodiversiteit gehonoreerd. In totaal is er 35.000 euro uitgereikt aan deze initiatieven. Drie initiatieven zijn genomineerd voor de Gouden Polderpenning van 1.500 euro. Na een korte pitch van de genomineerden kiezen aanwezigen de winnaar van de Gouden Polderpenning. Ook voor deze bijeenkomst geldt alleen toegangaanmelding info@landvanwijkenwouden.nl.

Het is jammer dat stichting Land van Wijk & Wouden moet stoppen, maar het bestuur van de stichting is enorm verheugd dat de stichting op deze positieve manier afscheid kan nemen van de regio. Graag tot ziens op woensdag 22 september bij Polder in het Park of bij de afscheidsbijeenkomst.

Logo Land van Wijk en Wouden