Nieuwsbericht Alrijne Ziekenhuis zet mantelzorgers in het zonnetje

Gepubliceerd op: 04 november 2015 09:55

Op dinsdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp is op deze dag van 12.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt voor (toekomstige) mantelzorgers. Als blijk van waardering kunnen mantelzorgers op deze markt gratis de Leidse Pas aanvragen.

Zo'n 2,6 miljoen Nederlanders verlenen mantelzorg. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Voor veel mantelzorgers is de verzorging vanzelfsprekend, maar het kan ook intensief zijn en veel van iemand vragen. Om een steuntje in de rug te bieden, organiseert Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp op dinsdag 10 november van 12.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt voor mantelzorgers en toekomstige mantelzorgers in de hal van het ziekenhuis.

Gratis kortingspas
Op de informatiemarkt staan verschillende organisaties. Bureau Informele Zorg, onderdeel van ActiVite, geeft advies en informatie over het zorglandschap en biedt praktische en emotionele ondersteuning aan mantelzorgers. Vegro geeft informatie over hulpmiddelen waardoor de mantelzorger kan worden ontlast. En maak kennis met het Sociaal Team Leiderdorp, waarin ook Stichting Pluspunt vertegenwoordigd is. Daarbij kunnen mantelzorgers op de informatiemarkt gratis de Leidse Pas aanvragen. Hiermee krijgen zij kortingen van 20% tot 50% bij winkels of culturele instellingen in Leiden.

Verwenmiddag mantelzorgers dialysepatiënten
Naast de informatiemarkt zet Alrijne Ziekenhuis de mantelzorgers van de dialysepatiënten ook in het zonnetje. Deze mantelzorgers krijgen een verwenmiddag op de Dag van de Mantelzorg. Zij kunnen dan genieten van een high tea, schoonheidsbehandelingen en creatieve workshops.

De informatiemarkt en de verwenmiddag zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leiderdorp en de Nierstichting.