Nieuwsbericht Asfalteerwerkzaamheden op Engelendaal

Gepubliceerd op: 23 september 2015 08:00

Aannemer BAM is bezig met asfalteringswerk op Engelendaal. Tot en met 25 september krijgen de rijbanen tussen Rietschans en Heinsiuslaan een nieuw asfaltdek. Daarna wordt tot en met 1 oktober het wegdeel tussen de kruisingen Heinsiuslaan en het Winkelhof geasfalteerd. Tevens bereidt de aannemer de herinrichting van de kruisingen Winkelhof en Gallaslaan voor.

Verkeersmaatregelen asfaltering

  • De kruising Dennenschans is tot en met 25 september afgesloten voor verkeer. Bewoners die gebruik maken van de inrit Dennenschans kunnen gebruik maken van de tijdelijke doorsteek ter hoogte van de Iepenschans. De inrit Houtschans krijgt een tijdelijke doorsteek naar de rijbanen op de Noordzijde. Het is niet mogelijk om vanuit de tijdelijke uitrit linksaf richting Rietschans de Engelendaal op te rijden.
  • In de nacht van 24 op 25 september wordt tussen 00.00 – 05.00 uur het asfalt voor de inrit van de Houtschans geasfalteerd. Tussen 00.00 – 05.00 uur is het niet mogelijk om gebruik te maken van deze inrit. De woningen zijn via de stoep, te voet bereikbaar.
  • Van woensdagavond 30 september 23.00 uur tot 1 oktober 05.00 uur wordt ter hoogte van het BP station een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Verkeersmaatregelen kruisingen Winkelhof en Gallaslaan

  • Van 1 t/m 21 oktober worden de kruisingen Winkelhof en Gallaslaan opnieuw ingericht. De kruisingen zijn dan afgesloten voor verkeer.
  • Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km/u en is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.
  • Verkeer wordt lokaal omgeleid via de Heinsiuslaan en Voorhoflaan. Bekijk hier de omleidingsroute.
  • De Gallaslaan blijft voor voetgangers en fietsers toegangelijk.
  • Het BP-station blijft bereikbaar.
  • Vanaf de kruising Merelstraat is het niet mogelijk linksaf richting Rietschans de Engelendaal op te rijden.
  • De kruising Merelstraat is bereikbaar via de zijde Vronkenlaan.

Winkelhof blijft goed bereikbaar!
Winkelcentrum Winkelhof blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. Winkelend publiek wordt via borden naar de parkeergarage van Winkelhof geleid.
De parkeergarage van Winkelhof is bereikbaar via de ingangen aan de Heinsiuslaan.
Op zaterdagen is tussen 11.00 en 15.00 uur de hoofdingang van de parkeergarage Winkelhof zijde Engelendaal bereikbaar met behulp van verkeersregelaars.

Openbaar vervoer
De werkzaamheden aan de weg hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Lijn 6
T/m 25 september vervallen de haltes Buitenhoflaan en Dijkwacht.
Reizigers worden doorverwezen naar halte Rietschans.

Lijn 183
T/m 25 september vervalt halte Dennenschans.
Reizigers worden doorverwezen naar halte Statendaalder.

Lijn 183/365
Van 1 t/m 21 oktober vervalt halte Statendaalder richting Leiden.
Reizigers worden doorverwezen naar halte Vronkenlaan.

De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de site van Arriva via www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Planning
Na de herinrichting van de kruising Winkelhof en kruising Gallaslaan start de herinrichting van de kruising Merelstraat en de kruising Houtkamp. Deze werkzaamheden worden van 22 oktober t/m 4 november uitgevoerd.

Contact en informatie
Mocht u voorafgaand of tijdens de werkzaamheden vragen en of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met BAM via de omgevingstelefoon +31 (0)6 12 623 629 of via e-mail engelendaal@bamwegen.nl. BAM houdt daarnaast elke woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur een inloopochtend in de tijdelijke projectaccommodatie op de parkeerplaats van het park Houtkamp zijde Engelendaal. Houd ook de website van de gemeente in de gaten voor de laatste nieuwsberichten en planning: www.leiderdorp.nl/engelendaal.