Nieuwsbericht Avondwandeling onder leiding van een natuurgids

Gepubliceerd op: 09 juni 2010 00:00
houtpantserjufferVrijdag 11 juni is er kans op een exclusief en sfeervol kijkje in de heemtuin buiten de gewone openingstijden. Om 19.30 uur start  bij de hoofdingang van de heemtuin, bij het huisje De Lange Akker, een zomeravondwandeling met een natuurgids van het IVN.

In deze tijd van het jaar is de natuur ook 's avonds erg levendig: vlinders zitten te zonnen, vogels zingen, insecten zoemen, muizen ritselen tussen de planten, bloemen geuren. De tijd van de zomerbloei is begonnen, met veel soorten kleurige bloemen en nog veel meer insecten. De bomen zijn druk bezig met het opslaan van zonne-energie en onttrekken daarmee kooldioxide uit de lucht. Daarnaast worden de bezoekers hier en daar verrast door beelden van kunstenaars die hebben geprobeerd om hun werk in te passen in de natuur van de heemtuin.

Deelname aan de wandeling is gratis, en aanmelden is niet nodig. Het startpunt De Lange Akker is gelegen aan de Persant Snoepweg, vlakbij de kruising met de Engelendaal. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De organisatie is in handen van het IVN en de Leiderdorpse heemtuin.

Mocht een wandeling u op deze dag niet uitkomen, maar houdt u wel van wandelen: Leiderdorp heeft een eigen wandel-en fietsgids met verschillende routes. De gids kost € 14,95 en is te verkrijgen bij de boekhandel in De Winkelhof, het Sparmuseum of bij het Liethorps Boekhuis aan de Hoogmadeseweg.