Nieuwsbericht Bedelaar/insluiper actief in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 26 januari 2011 00:00

De laatste 2 weken wordt Leiderdorp lastig gevallen door een bedelaar/insluiper. De man in kwestie gaat tijdens het schemerdonker de wijk in en klopt bij mensen op de ramen. Hij probeert de bewoners ertoe te bewegen de deur te openen en gebruikt een groot arsenaal aan smoezen. Deze smoesjes varieren van ; ‘ik ben uw krantenjongen’ of ‘uw kat loopt hier rond en wil naar binnen’.

 Helaas is het de man gelukt om in een aantal gevallen de bewoners geld af te troggelen. De man opereert meestal in het Oude Dorp en kreeg daar ook een aantal keren geld. Bij één bewoonster kwam hij 3x aan de deur.

 Ook is bekend dat de man probeert huizen binnen te sluipen en zoekt naar niet afgesloten achterdeuren en ramen. Houd alles dus goed dicht; ook als u maar even weg bent!

 De man, heeft volgens de bewoners het volgende signalement; 

Een man van ongeveer 1.65 m lengte, licht getint gezicht en spreekt gebrekkig Nederlands. Hij droeg in een aantal gevallen donkere kleding en een donkere muts/pet. Meestal zet hij in de omgeving zijn fiets neer. 

  • Doe niet de deur open als u niemand meer verwacht en kijk desnoods voor de ramen wie er is.
  •  Als u de man ziet of meent te herkennen of op ‘pad ziet’ in Leiderdorp bel dan zo snel mogelijk de politie (0900-8844)
  • Doe als u slachtoffer bent (geweest) altijd aangifte.