Nieuwsbericht Bermen met kruiden en bloemen

Gepubliceerd op: 26 mei 2021 11:40

In 2020 is de berm aan de Vossiuslaan ingezaaid met zaden van verschillende kruiden en bloemen. In de afgelopen maand is de berm flink veranderd! U ziet er nu verschillende soorten kruiden en bloemen volop in bloei staan. Op dit moment kunt u er Fluitenkruid, Koolzaad en Weegbree vinden. Maar ook de paarse bloemen van de Hondsdraf, Bermooievaarsbek, Klaver en de Margriet zijn aanwezig!

Op de foto's ziet u hoe de bermen in 4 weken tijd veranderd zijn.

Waarom hebben wij bermen met kruiden en bloemen?
Bermen met verschillende kruiden en bloemen zijn belangrijk voor insecten. Veel verschillende soorten insecten vinden in deze bermen voedsel en beschutting. Hierdoor leveren deze bermen een positieve bijdrage aan de biodiversiteit in ons dorp.

Na half juni beginnen we met het maaien van deze bermen. Na het maaien blijft het maaisel een paar dagen liggen. Daarna wordt het opgehaald. Dit wordt gedaan zodat de gerijpte zaden van de uitgebloeide bloemen achterblijven. Door dit beheer zorgen we ervoor dat verschillende kruiden in de zomer voor een tweede keer bloeien!

Wij hopen dat u net zoveel van de bloeiende kruiden en insecten geniet als wij! Meer informatie over de bermen leest u op deze pagina.

Bermen 1
Bermen 2