Nieuwsbericht Beveilig uw woning en geef overvallers geen kans!

Gepubliceerd op: 17 december 2014 11:30

Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd? Of wat u zelf kunt doen om veiliger te wonen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over woningovervallen, babbeltrucs en inbraak op 14 januari 2015 in de Elckerlyc in Leiderdorp. Een belangrijke bijeenkomst waarin u leert om uw huis zo goed mogelijk te beveiligen en criminelen buiten de deur te houden.

De deur op slot en de ramen dicht zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen om veilig te wonen? Op deze avond krijgt u praktische tips over hoe u het risico op een inbraak en woningoverval verkleint en hoe u babbeltrucs herkent.

De voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor de bewoners uit de wijk Voorhof en uiteraard voor andere inwoners van Leiderdorp. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Leiderdorp in samenwerking met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 12 januari 2015 via L.Bos@leiderdorp.nl.


Programma

19.00 uur          Inloop

19.30 uur          Welkom en introductie door Burgemeester
19.40 uur          Uw wijkagent aan het woord

20.00 uur          Presentatie

  • Een woningoverval, inbraak en babbeltruc
  • Hoe vaak komt het voor?
  • Hoe gaat een overvaller, inbreker of oplichter te werk?

20.25 uur          Pauze

20.35 uur          Presentatie:

  • Wat kunt u zelf doen?
  • Veilig gedrag in huis
  • Beveiliging van uw woning

21.00 uur          Afsluiting

 

Actie

Speciaal voor de deelnemers aan deze bijeenkomst heeft de gemeente in samenwerking met het CCV een actie georganiseerd. De eerste 50 deelnemers komen namelijk in aanmerking voor een gratis SKG-gecertificeerde kierstandhouder.

Meer informatie?

Wilt u vast meer informatie over het voorkomen van een inbraak dan kunt u kijken op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Wilt u meer weten over het Politiekeurmerk Veilig Wonen dan kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl.