Nieuwsbericht Bezoek de verdiepte ligging van de A4 bij Leiderdorp op de Dag van de Bouw

Gepubliceerd op: 18 mei 2011 00:00

IDag van de Bouw 2011n opdracht van Rijkswaterstaat realiseert de Combinatie A4 Burgerveen – Leiden, een samenwerking tussen BAM Civiel, BAM Wegen, VTN en Van Oord, de verbreding van de A4 naar 2 x 3 rijstroken.

Een unieke kans: wandelen door de verdiepte ligging
De A4 loopt in de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude dicht langs de bebouwing. Ter hoogte van de kruising met de Oude Rijn wordt de A4 over een lengte van 1400 meter verdiept aangelegd. De voordelen hiervan in dit gebied zijn het verdwijnen van de visuele blokkade die de A4 nu vormt tussen de woonkernen Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude-Rijndijk en een sterke afname van de geluidshinder.

Op zaterdag 28 mei krijgt u de kans om de vorderingen van de bouw van dit imposante project in Leiderdorp te bekijken. Langs een uitgezette wandelroute staan machines opgesteld die bij de bouw van de verdiepte ligging en de aanleg van de weg worden gebruikt. Bovendien kunt u uitgebreid geïnformeerd worden over de innovatieve bouwmethode van het stalen aquaduct. Daarnaast krijgt u ook de gelegenheid om door een deel van de verdiepte ligging te lopen, een unieke ervaring!

Bereikbaarheid
De parkeergelegenheid is beperkt. U wordt dringend verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de bouwlocatie te gaan. Komt u toch met de auto, verlaat de A4 bij afrit 6 (Hoogmade) en volg dan de borden parkeerroute Dag van de Bouw. Komende vanuit Leiden/Zoeterwoude kunt u vanaf de Hoge Rijndijk en de Persant Snoepweg de gele P-borden volgen.

Bezoekadres: kruising Ericalaan en Willem-Alexanderlaan in Leiderdorp

Fotograaf: Joop van Hout Luchtfotografie