Nieuwsbericht Bijen van dichtbij

Gepubliceerd op: 01 juni 2011 00:00

Bijendemonstratie
Wel eens een kaars gemaakt van bijenwas? Woensdag 8 juni heb je daar de kans voor in het atrium van De Sterrentuin. De hele middag draait het om bijen. Ook kunnen er bijenproducten worden geproefd, geroken, gevoeld en bekeken. Imker Aad Wolvers kan je alles vertellen over zijn bijenvolk die hij bij zich heeft. Je kunt binnen lopen tussen 14.00 en 16.00 uur.  

De themamiddag is voor jong en oud, met extra activiteiten voor kinderen van 6 jaar en ouder. Een kaars rollen van bijenwas is hier een voorbeeld van. Dit kan in ruil voor een pak suiker. Suiker is namelijk erg belangrijk voor de imker en voor zijn bijen. Om alle bijenvolken goed de winter door te laten komen, moeten ze worden gevoed met energierijk voedsel zoals suiker, wel 20 kilo per bijenkast! Als je een pak van anderhalve kilo suiker meeneemt, krijg je er nog een leuk extraatje bij. Je mag ook gewoon één euro betalen voor het maken van een waskaars.

De bijenmiddag wordt georganiseerd door de Dierenbescherming Rijnland, het Milieu Educatief Centrum (MEC), Sociaal Cultureel werk (SCw) Leiderdorp en BplusC.

In het MEC is deze middag ook de vlindertentoonstelling te bezichtigen.

Tot ziens in de Sterrentuin!

Voor meer informatie: SCw Leiderdorp, 071-5421662, cjanson@scwleiderdorp.nl of (voor vragen over het MEC) 071-5412216, mec@natuureducatie.nl. De Sterrentuin is te vinden aan de Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp.