Nieuwsbericht Blij met de Munnikkenpolder!

Gepubliceerd op: 11 mei 2016 08:25

De Munnikkenpolder is klaar en dat gaan wij vieren!

Wethouder Kees Wassenaar: "Juist de betrokkenheid en inzet van zovelen heeft ertoe geleid dat het park veel te bieden heeft voor een groot deel van onze gemeenschap. Echt voor iedereen is er wel wat te vinden. De verenigingen met hun leden die er een mooie plek hebben gevonden, flora, fauna, verschil in waterniveaus, fiets en wandelpaden, de molens niet te vergeten, het strandje, de open verbinding met de Does en er is zelfs nagedacht over de mogelijkheden voor de hond (en zijn baasje). Voor elk wat wils en een verrijking voor ons dorp."

De feestelijke opening van de Munnikkenpolder is op zaterdag 28 mei 2016 van 11.00 - 16.00 uur. Na de openingshandelingen op het water en bij Vereniging IJssport Leiderdorp, hebben de verenigingen in het park een afwisselend programma voor u samengesteld. De hele middag staat in het teken van een kennismaking met de verenigingen, molens en de Munnikkenpolder in al zijn facetten.

U bent van harte welkom!

Programma

11.15 uur: Openingshandeling op het water in de Munnikkenpolder (goed te zien vanaf kade bij de Scouting)

11.45 uur: Openingswoord wethouder Kees Wassenaar (bij Vereniging IJssport Leiderdorp)

12.15 uur-16.00 uur: Open huis verenigingen, molens, kennismaking met de Munnikkenpolder

Het ontwerp van de Munnikkenpolder is tot stand gekomen door samenwerking en afstemming met de Grondstoffenbank (ontwikkelaar gebied), de gemeente en de verenigingen in het gebied: Watersportvereniging Doeshaven, Vereniging IJssport Leiderdorp, Scouting van der Does Liethorp, de Leiderdorpse Kano Vereniging, de Leiderdorpse Reddingsbrigade, Vogelwerkgroep Koudekerk, Comité Doesbrug, de Rijnlandse Molenstichting, de Provincie Zuid Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland.