Nieuwsbericht Bouwrijpmaken Driemasterlocatie

Gepubliceerd op: 10 april 2019 08:50

Maandag 15 april beginnen de werkzaamheden om de Driemasterlocatie bouwrijp te maken voor de bouw van twee woontorens en de uitbereiding van zorgcentrum Philadelphia.

Werkzaamheden

Allereerst wordt veel grond verplaatst omdat op de plek van de huidige vijver de woontorens komen te staan. Deze eerste grondwerkzaamheden duren ongeveer drie weken. Vervolgens wordt de waterpartij bij de parkeerplaatsen achter de Houtschans verlegd om deze ruimte klaar te maken voor de uitbreiding van Philadelphia. De bouw van de woontorens start direct na de zomervakantie.

Bouwverkeer

Het bouwterrein wordt met hekken afgezet en de ingang van het bouwterrein voor de woontorens komt aan het begin van de Wilddreef. Voor het bouwverkeer voor Philadelphia worden over de waterpartij/singel twee bouwwegen aangelegd. Omdat vrachtwagens onvoldoende ruimte hebben om te keren zal het vertrekkend bouwverkeer de komende anderhalf jaar via de Wilddreef wegrijden. Om trillingen van bouwverkeer te beperken, verlagen we de drempel op de hoek van de Vronkenlaan/Lijnbaan.

Bereikbaarheid

De meeste parkeerplaatsen aan de kant van Floreokids blijven bereikbaar voor bezoekers. De Wilddreef blijft voor iedereen bereikbaar.

De tekening van de bouwinrichting vindt u op onze website: www.leiderdorp.nl/driemasterlocatie