Nieuwsbericht Brand Vliko

Gepubliceerd op: 17 juli 2016 09:50

17 juli 2016, 21.50 uur
Achthovenerweg rond middernacht weer open voor alle verkeer

De brandweer zal rond middernacht de inzet in Leiderdorp bij Vliko helemaal afronden. Dat betekent dat de Achthovenerweg daarna ook weer open is voor alle verkeer.


17 juli 2016, 15.45 uur
Update informatie brand Vliko

Zondagochtend vroeg, 17 juli omstreeks 2.30 uur,  is bij afvalverwerkingsbedrijf Vliko brand uitgebroken. Hierbij is veel rookontwikkeling ontstaan. Er zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten. De inhoud van het gedeelte van Vliko dat door de brand getroffen is bestaat uit bouw-, sloop en huishoudelijk afval.

In verband met  westelijke wind is het mogelijk dat in de gemeente Alphen aan den Rijn rooklucht waar te nemen is. Deze rooklucht is niet schadelijk het geeft alleen geuroverlast.

Momenteel is de brandweer nog bezig met blussen van de brand. De brandweer verwacht nog tot laat in de avond hiermee bezig te zijn. Al het verkeer op de Achthovenerweg wordt omgeleid. Het bedrijventerrein de Lage Zijde op de Achthovenerweg is tot laat in de avond niet bereikbaar.

De Omgevingsdienst West-Holland heeft de agrarische ondernemers aan de Achthovenerweg geadviseerd om hun vee op de achterste stukken van de Achthovenerpolder te laten grazen (zo ver mogelijk van de Achthovenerweg en Oude Rijn af). Dit advies geldt tot de eerste zware regenbui is gevallen, nadat de brand geheel geblust is.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland voorkomt dat verontreinigd bluswater zich verspreidt in oppervlaktewater door delen van de aangrenzende watergang met schotten af te zetten: zie website Rijnland voor meer informatie.

Om 22:00uur volgt een volgende berichtgeving.

 

Brandweer Hollands Midden houdt u ook op de hoogte van de laatste stand van zaken via Twitter: https://twitter.com/brw_hm

 


17 juli 2016, 12.45 uur 
Rijnland houdt vervuild bluswater tegen bij brand Leiderdorp

De grote brand bij een recyclebedrijf in Leiderdorp zorgt voor bluswater in naastgelegen watergangen. Het hoogheemraadschap van Rijnland is sinds vanmorgen ter plaatse en houdt de waterkwaliteit in de gaten. Om er voor te zorgen dat eventuele vervuiling niet verspreid kan worden heeft Rijnland de aangrenzende watergang gecompartimenteerd. Dat betekent dat een deel van de watergang met behulp van schotten is afgezet. Uit voorzorg adviseren we omliggende boerenbedrijven het vee niet uit de sloot te laten drinken.

Op onderstaande kaart geven de paarse bollen aan waar het water is afgedamd.


Rijnland

 

17 juli 2016, 9.50 uur
Brand Vliko

In de nacht van zaterdag op zondag is brand ontstaan bij afvalverwerkingsbedrijf Vliko aan de Achthovenerweg in Leiderdorp. Brandweer Hollands Midden houdt u op de hoogte van de laatste stand van zaken via Twitter: https://twitter.com/brw_hm