Nieuwsbericht Brandveilig feestvieren

Gepubliceerd op: 16 december 2015 09:45

December is een gezellige maand vol feestdagen. Deze gezellige dagen brengen ook brandgevaren met zich mee. Wij attenderen u graag op deze mogelijke gevaren en wat u kunt doen om de kans op brand te verkleinen.

Kerstverlichting
Houd er rekening mee dat diverse kerstverlichting erg warm kan worden. Breng deze daarom vrij in de ruimte aan en bij andere versieringen uit de buurt.

Kerstbomen en –takken
Een veilige kerstboom is een kunstboom van moeilijk brandbaar kunststof. Let hiervoor op het certificaat of de aanwijzingen op de verpakking. Heeft u een natuurlijke kerstboom? Wanneer een natuurlijke boom uitdroogt, is deze erg brandgevaarlijk. Voorzie deze continu van voldoende water.

Kaarsen
Plaats kaarsen altijd in een stevige houder op een vlakke ondergrond. Gebruik geen kaarsenhouders van plastic of andere brandbare materialen. Doof kaarsen altijd als u een ruimte verlaat en laat geen kinderen alleen in een ruimte waar kaarsen branden.

Brandveiligheidsvoorzieningen
Rookmelders, brandblussers en blusdekens zijn ook in woningen geen overbodige luxe. Door deze middelen wordt u snel gealarmeerd bij brand en kunt u snel ingrijpen of hulp bieden. Informatie over het juiste type en de locaties van melders en blussers kunt u inwinnen bij de brandweer.

Vluchten
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan er toch brand uitbreken. Bewoners en bezoekers moeten dan snel kunnen vluchten. Zorg dat de vluchtmogelijkheden bruikbaar zijn. Kijk voor tips op www.brandweer.nl.

Logo brandweer