Nieuwsbericht Brede School Oude Dorp krijgt nieuwe naam

Gepubliceerd op: 02 april 2012 00:00

Het nieuwe schoolgebouw aan de Kastanjelaan gaat Kindcentrum De Brink heten. School Kastanjelaan en Stichting Kinderopvang Leiderdorp (SKL) bedachten de naam voor hun nieuwe onderkomen.

Beide organisaties behouden vooralsnog hun eigen identiteit en naam maar gaan nauw met elkaar samenwerken. Uitgangspunt van schoolbestuur (PCSV) en SKL is toe te groeien naar een integraal kindcentrum. Dit kindcentrum moet kinderen van 0 tot 13 jaar een doorgaande ontwikkelingslijn gaan bieden. Vanuit deze gedachte willen beide partijen hun samenwerking en de aansturing verder vorm geven.

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kozen gezamenlijk voor de naam De Brink. Zij lieten zich inspireren door de letterlijke en figuurlijke betekenis van het woord. Een brink is ‘een met bomen beplant plein in het midden van een dorp’ en van oorsprong een belangrijke ontmoetingsplaats. Op de locatie van het schoolgebouw bepalen de aanwezige bomen rond het plantsoen het straatbeeld en ook de straatnamen (Eikenlaan, Kastanjelaan en Lindelaan) verwijzen daarnaar. Net als een brink wil het kindcentrum in het ‘oude dorp’ een centrale plek zijn met veel sociale gebeurtenissen en waar je je veilig kunt voelen.