Nieuwsbericht Brief van burgemeester Laila Driessen

Gepubliceerd op: 29 september 2020 21:55

Geachte, beste inwoner van Leiderdorp,

Ik maak mij best wel zorgen. Want ik merk dat het voor ons als samenleving steeds moeilijker wordt om ons aan de regels te houden en het coronavirus onder controle te houden. Tot nu toe is het aantal besmettingen in Leiderdorp gelukkig nog niet zorgwekkend hoog. Dit willen we graag zo houden.

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om het aantal besmettingen laag te houden. Dit hebben wij altijd zo vriendelijk mogelijk proberen te doen. We bekeuren mensen zo min mogelijk, maar spreken mensen erop aan. Ook waarschuwen we mensen voor de gevaren die het coronavirus met zich meebrengt. Zowel op het gebied van de gezondheid, als op economisch gebied.

Maar dat waarschuwen kunnen wij niet meer alleen. We moeten met zijn allen strenger zijn op het naleven van de regels. En het is belangrijk dat deze boodschap overal, tot in de haarvaten van onze samenleving, doordringt. Daarom wil ik u vragen om onze ambassadeur te zijn en om ons te helpen om de regels kenbaar te blijven maken. Dat vragen wij specifiek aan u, omdat u allemaal verbonden bent aan scholen, sportverenigingen, gezelligheidsverenigingen, politieke partijen, bejaardentehuizen en aan alle andere plekken waar Leiderdorpers zijn.

Ik vraag u niet om als een politieagent de regels te handhaven. Het is vooral belangrijk om de regels te blijven herhalen. Maak de ernst van de situatie kenbaar. Help ons op deze manier om in Leiderdorp en in de regio om het aantal besmettingen te verlagen. Want de tweede golf is duidelijk begonnen. Het aantal besmettingen neemt hard toe. Ook in de ziekenhuizen en de IC's wordt het drukker.

De meeste besmettingen zijn nu vooral bij mensen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. Velen van hen hebben geen of nauwelijks klachten, maar ze kunnen het virus wel verspreiden. Als dat te veel gebeurt, komt het virus uiteindelijk ook terecht bij de mensen uit de risicogroep, en dan gaat het goed fout. De gevolgen voor de zorg, maar ook voor de economie zijn dan niet te overzien. Daarom vraag ik u, ook namens de wethouders: wordt u onze ambassadeur?

Hartelijke groet,

Laila M. Driessen

Burgemeester Leiderdorp

Burgemeester