Nieuwsbericht Brief van de fractievoorzitters

Gepubliceerd op: 14 april 2020 18:10

Beste Leiderdorpers,

Ook in Leiderdorp worden we allemaal geraakt door de coronacrisis. Wij, de voorzitters van de fracties in de gemeenteraad, zien met bewondering hoe Leiderdorpers omgaan met deze omstandigheden.

We zien ook het leed. Wij denken aan hen die dierbaren verloren; aan dorpsgenoten die ziek zijn; aan mensen die angstig of eenzaam zijn en niet weten hoe nu verder. Wij wensen u veel sterkte. We hopen – en we zien ook – dat mensen elkaar (op afstand) opzoeken en elkaar helpen. Niemand mag alleen staan in verdriet en onzekerheid, alleen samen komen we erdoorheen.

Bewondering hebben we voor de mensen in de zorg. Voor de mensen in het onderwijs. Voor de pakketbezorgers en de medewerkers van de supermarkt. Voor de vrijwilligers en de mantelzorgers, kortom voor iedereen die het zijne bijdraagt om deze crisis te doorstaan.

We leven mee met de ondernemers, met mensen die hun baan verliezen en met de verenigingen die worstelen om door deze crisis te komen. Allemaal zoeken ze een weg om zich aan te passen en er het allerbeste van te maken.

In een crisis als deze verdwijnen politieke verschillen naar de achtergrond. Wij zijn raadsleden maar ook gewoon moeders en vaders, leraren en vrijwilligers, sporters en zangers, werkgevers en werknemers. Wat u beleeft, beleven wij ook. Velen werken thuis, we geven onze eigen kinderen les, we missen familie en vrienden, we maken ons zorgen om onze ouders of grootouders. Maar net als heel Leiderdorp, gaan wij wel door!

De wereld zal veranderen na Corona. Maar een crisis biedt ook kansen. Kijk maar naar de digitale oplossingen die ineens breed toegepast worden en alle nieuwe initiatieven om elkaar te helpen. Al uw werk en inzet geeft moed, vertrouwen en hoop voor de toekomst van onze gemeente.

Ga zo door, Leiderdorp! Denk aan de regels, maar blijf bewegen, probeer ook te genieten en zorg voor elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Namens de gemeenteraad van Leiderdorp,

Martine Breedveld, Jeroen Hendriks, Hugo Langenberg, Olaf McDaniel, Geert Schipaanboord, Mirjam van der Stelt, Bob Vastenhoud