Nieuwsbericht Burgemeester Laila Driessen brengt bezoek aan noodopvanglocatie

Gepubliceerd op: 08 april 2016 15:00

Deze week zijn de vluchtelingen ingetrokken in de noodopvang aan de Leidsedreef. Vrijdag 8 april is de laatste groep gearriveerd. De groep bestaat voorlopig uit 79 kinderen in de leeftijd 0-12 jaar, 29 kinderen in de leeftijd 12-18 jaar, 70 vrouwen en 120 mannen (waarvan 95 alleengaande mannen).  

Burgemeester Laila Driessen heeft een bezoek gebracht aan de noodopvang om de vluchtelingen welkom te heten en met hen in gesprek te gaan. Zij heeft aangegeven dat het belangrijk is samen te zorgen voor een goed verloop van de noodopvang. Burgemeester Laila Driessen: “Het is het belangrijk dat de vluchtelingen zich snel thuis voelen, niet alleen in de noodopvang, maar ook als onderdeel van onze samenleving. Leiderdorp spant zich hiervoor in, dit zien we onder andere terug in het aantal aanmeldingen voor vrijwilligers. We verwachten dit ook van de vluchtelingen. Door zo snel mogelijk de taal te leren en zich aan te passen, kunnen zij een zo plezierig en waardevol mogelijk leven hebben in Leiderdorp.”

Al veel Leiderdorpers hebben aangegeven een steentje bij te willen dragen aan de noodopvang, door zich aan te melden als vrijwilliger voor bijvoorbeeld taalles. Donderdag 14 april van 13.30 uur tot 15.00 uur organiseert het COA in samenwerking met de gemeente een voorlichtingsbijeenkomst voor vrijwilligers. Dit vindt plaats in de noodopvanglocatie aan de Leidsedreef 4-6. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mailadres: a.kooreman@leiderdorp.nl

Noodopvang vrouw met kinderen
Burgemeester Laila Driessen maakt kennis met bewoners van de noodopvang. De samenstelling bestaat voor een groot deel uit gezinnen met kinderen.

foto theatergroep
Burgemeester Laila Driessen heet de groep vluchtelingen welkom die samen een theatergroep vormt. Zij komen vanuit de noodopvang in Alphen aan den Rijn en hebben voorstellingen gegeven waarin zij spreken over hun ervaringen tijdens hun vlucht.

Moeder met kinderen in noodopvang Leiderdorp (1)
Burgemeester Laila Driessen maakt kennis met bewoners van de noodopvang. De samenstelling bestaat voor een groot deel uit gezinnen met kinderen.