Nieuwsbericht Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 18 mei 2017 17:30

Burgemeester L. Driessen heeft besloten het bedrijfspand  aan de Bedrijvenweg 10D te Leiderdorp op 15 mei 2017 te sluiten na de vondst van een hennepkwekerij.

Na diverse meldingen over een mogelijke hennepkwekerij, namen agenten poolshoogte bij het pand. In het bedrijfspand werden in totaal 215 hennepplanten en bijna 2400 hennepstekjes in beslag genomen. De hennepplanten en de stekjes zijn samen met de aangetroffen apparatuur vernietigd.

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten indien hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

Tijdelijke sluiting
Het bedrijfspand wordt gesloten tot 15 november 2017. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is vooraf per brief geïnformeerd.

Tips
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.