Nieuwsbericht Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 14 november 2017 17:15

Burgemeester L.M. Driessen heeft opnieuw besloten een bedrijfspand te sluiten, na de vondst van een hennepkwekerij, dit maal aan de Achthovenerweg 15J te Leiderdorp.

Agenten van Team Opsporing van de politie namen poolshoogte bij het pand nadat er meldingen waren binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij. Ter plaatse zijn 100 stekplanten aangetroffen en 100 potten waarin hennepplanten hadden gezeten. De stekplanten en potten zijn met de aangetroffen apparatuur vernietigd.

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet, dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten indien hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

Tijdelijke sluiting
Het bedrijfspand wordt gesloten tot en met 14 mei 2018. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is vooraf per brief geïnformeerd.

Tips
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.