Nieuwsbericht Burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij

Gepubliceerd op: 25 april 2019 14:40

Burgemeester L.M. Driessen heeft besloten om na de vondst van een hennepkwekerij, de woning Lokhorst 71 in Leiderdorp te sluiten.

Agenten van de Eenheid Den Haag van de politie namen poolshoogte bij het pand nadat er meldingen waren binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij. Ter plaatse zijn 359 hennepplanten aangetroffen in de woning. De planten zijn vernietigd.

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet, dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten indien hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in afgesloten en verzegeld.

Tijdelijke sluiting
De woning wordt gesloten tot en met 24 juli 2019. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is vooraf per brief geïnformeerd.

Tips
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.