Nieuwsbericht Burgerpanel over koopzondagen en parkeren

Gepubliceerd op: 06 december 2011 00:00

De gemeente Leiderdorp wil graag van haar inwoners weten of zij behoefte hebben aan meer koopzondagen. Ook is zij benieuwdnaar de parkeersituatie in hun buurt. Via www.leiderdorppanel.nl kunt u uw mening over deze twee thema’s aan ons doorgeven.

Steeds meer huishoudens hebben een of meerdere auto’s. Daardoor neemt de parkeerdruk op woon-, werk- en winkelgebieden toe. Ook ontstaan steeds meer initiatieven voor ‘groene’ mobiliteit die een beroep doen op parkeergelegenheid, zoals auto-delen en elektrisch rijden. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding voor de gemeente om nieuw parkeerbeleid te ontwikkelen. Met dit parkeerbeleid wil ze inzicht geven in huidige knelpunten en oplossingen aanreiken. De antwoorden van het burgerpanel worden gebruikt bij de formulering van het nieuwe parkeerbeleid.

Aan het burgerpanel worden ook vragen gesteld over koopzondagen. De wet biedt de mogelijkheid om extra koopzondagen aan te wijzen tijdens ‘bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard’ zoals recreatieve, sportieve of culturele evenementen. Het college wil weten of de Leiderdorpers hieraan behoefte hebben.

De vierde peiling voor het burgerpanel staat tot en met zondag 11 december online. Woont u in Leiderdorp en bent u nog geen lid van het burgerpanel, dan kunt u zich aanmelden via www.leiderdorppanel.nl

winkelhof kopie