Nieuwsbericht Buurtvereniging kan weer van start in opgeknapt wijkgebouw

Gepubliceerd op: 01 september 2010 00:00

Het onderkomen van buurtvereniging Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat is gerenoveerd. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd in en rondom het gebouw. Zaterdag 4 september wordt het pand officieel heropend. Dit gebeurt om 14.00 uur door burgemeester Zonnevylle en oud-bestuurslid en erelid van de buurtvereniging, mevrouw A. Domburg.

Het clubgebouw is meer dan 30 jaar oud en was toe aan een opknapbeurt. Zo zijn in de afgelopen maanden de plafonds en de vloerbedekking vernieuwd. Daarnaast is  een nieuwe schuifwand gemonteerd en zijn de toiletten volledig vernieuwd. Ook is het gebouw geluidsarm gemaakt zodat de buurt bij feestjes minder geluidsoverlast heeft.

Aan de buitenkant van het gebouw is nieuwe bestrating aangebracht en er is een fietsenstalling gerealiseerd. Daarnaast zijn de bovengrondse verzamelcontainers  vervangen door ondergrondse exemplaren. De groenstroken die geen functie meer hadden, hebben plaats gemaakt voor bestrating. Om het groen te compenseren is het geheel verfraaid met bloembakken. Vanaf eind september gaan de deuren bij de entree automatisch open zodat mensen met een beperking makkelijk toegang hebben tot het gebouw.

 Het project is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Leiderdorp, Fonds 1818 en het Oranje Fonds. De buurtvereniging is trots op het eindresultaat en nodigt iedereen uit voor de feestelijke heropening van het  wijkgebouw op zaterdag 4 september, 14.00 uur.

 

Na de opening, muzikaal omlijst door de leden van Tamarco, wordt in het clubgebouw een toast uitgebracht.