Nieuwsbericht Containers en huisvuil

Gepubliceerd op: 23 december 2015 08:30

Elk jaar weer heeft de brandweer de handen vol aan de laatste dagen van het jaar. Het gaat dan vooral om 'containerbrandjes'. De gemeente doet er van alles aan om deze branden te voorkomen. Zo worden de bovengrondse papierbakken in deze periode weggehaald en vuilcontainers zoveel mogelijk geleegd. U kunt helpen door uw vuilnis tot 2 januari binnen te houden of bij de milieustraat in te leveren.

Afsluiten en verwijderen containers

  • 30 december worden alle bovengrondse containers voor papier en kunststof verpakkingsmateriaal verwijderd. Deze worden vanaf 4 januari weer teruggeplaatst.
  • 31 december worden de ondergrondse containers voor papier en kunststof verpakkingsmateriaal afgesloten. Deze gaan op 2 januari weer open.
  • De glascontainers blijven open.

Afsluiten prullenbakken en depotdogs

  • Vanaf 28 december zullen op verschillende locaties prullenbakken worden afgesloten.
  • Vanaf 28 december worden alle depotdogs afgesloten.

Wij verzoeken u vriendelijk om geen kunststof verpakkingsmateriaal en/of papier te plaatsen bij de afgesloten of weggehaalde containers. Afval bestemd voor prullenbakken of depotdogs gelieve mee naar huis nemen en niet naast de afgesloten bakken te plaatsen. Met zijn allen verkleinen wij de kans op (container)brandjes.