Nieuwsbericht Coöperatie Zon op Leiderdorp plaatst zonnepanelen op dak sportzaal de Hoftuyn

Gepubliceerd op: 17 augustus 2021 16:35

Vanmorgen ondertekenden bestuursleden van coöperatie Zon op Leiderdorp en wethouder Rik van Woudenberg een akte bij notariskantoor Bakker en Neve. Hiermee werd het officieel dat de coöperatie zonnepanelen plaatst op het dak van sportzaal de Hoftuyn aan de Leeuwerikstraat.

Over zonnepanelen op sportzaal de Hoftuyn
Op het dak van sportzaal de Hoftuyn worden 144 grote zonnepanelen geplaatst door de cöoperatie Zon op Leiderdorp. Leiderdorpse inwoners en andere partijen die zelf geen geschikt of eigen dak hebben voor zonnepanelen, kunnen certificaten kopen. De certificaten geven recht op een bepaald aantal kWh aan stroom. Zo kunnen partijen investeren in en profiteren van de opwekking van duurzame energie. De beschikbare 184 certificaten voor dit dak waren binnen één dag vergeven. Voor een toekomstig certificaat kunnen partijen zich inschrijven op de wachtlijst via www.zonopleiderdorp.nl.

Over coöperatie Zon op Leiderdorp
Zon op Leiderdorp is opgericht in 2018 en is een initiatief van enkele Leiderdorpse inwoners die een steentje willen bijdragen aan de omschakeling naar groene energie in de gemeente. Doel is om inwoners die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen toch de kans te geven om zonne-energie op te wekken. Zon op Leiderdorp heeft de lat hoog gelegd: het streven is om uiteindelijk duizend zonnepanelen te exploiteren in Leiderdorp.

De Hoftuyn is het tweede zonnepaneelproject voor de coöperatie. In 2019/2020 werden 224 zonnepanelen op de eerste locatie gerealiseerd. Dat is de loods naast het gemeentehuis. Inmiddels is Zon op Leiderdorp op zoek naar een locatie voor een derde zonneproject. Eigenaren van grote daken kunnen contact opnemen met de coöperatie door te mailen naar: info@zonopleiderdorp.nl.

Zon op dak