Nieuwsbericht Cor Gordijnsingel voor alle verkeer in beide richtingen afgesloten

Gepubliceerd op: 06 april 2011 00:00

De Cor Gordijnsingel is vanaf 18 april (week 16) voor alle verkeer in beide richtingen afgesloten. In die periode wordt gewerkt aan de tweede fase van de herinrichting van het openbaar gebied nabij De Ommedijk.  Hierbij wordt ook de riolering vervangen. Naar verwachting duurt de afsluiting 8 weken. Via omleidingborden worden alternatieve routes aangegeven. Zo zal de Jaap ter Haarsingel bereikbaar blijven.

De tweede fase wordt opgesplitst in twee delen. Het eerste deel betreft de kruising bij het Keerpunt tot aan de onderdoorgang. De medische diensten en de woningen blijven bereikbaar. Nadat de nieuwe riolering is gelegd, wordt het gebied opnieuw ingericht. De nieuwe parkeerplaatsen achter het Keerpunt zijn klaar en te gebruiken voordat  een begin wordt gemaakt met het tweede deel van fase 2.

Het tweede deel van fase 2 richt zich op de onderdoorgang van het Keerpunt tot aan de nieuwe ingang van de medische diensten (halverwege de bocht in het gebouw). Deze werkzaamheden duren circa drie weken.

Als fase twee is afgerond, is het begin van de Cor Gordijnsingel aan de beurt (fase 3). Ook dit gaat naar verwachting enkele weken duren. Zodra deze klus is geklaard, wordt de Cor Gordijnsingel weer opengesteld.

De uitvoering van de werkzaamheden in genoemde periode is afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor voetgangers worden voorzieningen getroffen gedurende de werkzaamheden.