Nieuwsbericht Crowdfunding voor AED in Buitenhof

Gepubliceerd op: 12 juli 2018 16:15

Wist u dat er elke week zo'n 300 mensen een hartstilstand krijgen? En dat de meeste hartstilstanden thuis plaats vinden, in een woonwijk? De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een Automatische externe defibrillator (AED), die door middel van elektrisch schokken het hartritme weer op gang probeert te brengen, in de buurt belangrijk.

Steeds meer buurtgenoten kiezen ervoor samen een AED aan te schaffen. Ze leggen geld bij elkaar en hangen het levensreddende apparaat op de eigen straathoek. Op de website www.buurtaed.nl (een initiatief van de hartstichting en Philips) wordt u hier in drie stappen bij begeleid.

Leiderdorpse arts Ruben Verdoorn is via BuurtAED.nl al een crowdfunding actie gestart voor een AED in zijn buurt; de Buitenhof en de Herenhof. Ruim de helft van het streefbedrag (€2681,-) is inmiddels bij elkaar gebracht. Voor 4 augustus moet het restant bij elkaar gebracht zijn om de AED er daadwerkelijk te laten komen. Wilt u een donatie doen voor een AED in de Buitenhof en de Herenhof? Op de website https://buurtaed.nl/nl/projects/buurtaed-voor-herenhof-buitenhof-leiderdorp of via www.buurtaed.nl doorklikken naar de actie 'BuurtAED voor Herenhof / Buitenhof, 2353 Leiderdorp' kunt u een bedrag doneren.

De gemeente Leiderdorp moedigt deze actie van harte aan! Ook het aanmelden van bestaande AED's of u registeren als burgerhulpverlener is belangrijk. Zie voor meer informatie: https://thecprnetwork.com/nl.