Nieuwsbericht Cursus rijvaardigheid 60- plussers

Gepubliceerd op: 15 oktober 2014 00:00

De gemeente Leiderdorp en Veilig Verkeer Nederland organiseren dinsdag 18 november in de Scheppingskerk een cursus rijvaardigheid voor senioren. Automobilisten, maar ook bestuurders van een brommobiel, kunnen zich opgeven.

De cursus wordt georganiseerd voor Leiderdorpse senioren van 60 jaar en ouder. Tijdens de cursus schenken de docenten aandacht aan vernieuwde verkeerssituaties en verkeersregels. Na afloop krijgt iedere deelnemer een handzaam boekje mee met alle nieuwe regels in het verkeer.
Ook wordt een ogen-, gehoor- en reactietest gedaan, waarna samen met de deskundige in de auto van de deelnemer, een rijvaardigheidsrit volgt van 30 minuten.

VVN benadrukt dat de rijtest geen examen is en de cursus uiteraard geen gevolgen kan hebben voor de geldigheid van het rijbewijs.

De cursus bestaat uit  een middagprogramma (13.00 - 16.30 uur) U kunt zich aanmelden bij Veilig Verkeer Nederland. Mw. Linda de Jong, (0184) 685317 of dcdejong@hetnet.nl onder vermelding van de datum, uw naam, adres, woonplaats en uw telefoonnummer.