Nieuwsbericht D66'er Van Woudenberg kandidaat wethouder Leiderdorp

Gepubliceerd op: 23 december 2019 11:25

De wethouderskandidaat van D66 Leiderdorp is bekend. Het is Rik van Woudenberg, ondernemer en oud-wethouder van zijn huidige woonplaats Zuidplas. Daarmee is de beoogde wethoudersploeg voor de VVD-D66-CDA-ChristenUnieSGP-coalitie compleet. Afgelopen vrijdag werd al het coalitieakkoord gepresenteerd. De nieuwe wethouders worden in januari door de raad benoemd.

In zijn portefeuille krijgt Van Woudenberg duurzaamheid, onderwijs, regio, beheer openbare ruimte, kunst & cultuur. Hij wordt ook verantwoordelijk voor communicatie & media, wijk- en buurtgerichtwerken en het maatschappelijk vastgoed van de gemeente.

Tussen 2014 en 2018 was Van Woudenberg wethouder in de gemeente Zuidplas, een fusiegemeente liggend tussen Zoetermeer, Gouda en Rotterdam, die in 2010 is ontstaan door samengaan van de gemeenten Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel en Zevenhuizen. Hij had daar ondermeer ook duurzaamheid, onderwijs, cultuur en het beheer van de openbare ruimte in zijn portefeuille.

Van Woudenberg is een gedreven politicus. Een belangrijke motivatie is voor hem om een wereld voor onze kinderen en kleinkinderen te realiseren die minstens even mooi is als de huidige. Hij stond in Zuidplas bekend om zijn toegankelijkheid en wordt geprezen voor de manier waarop hij de participatie (inbreng van de inwoners) bij de ontwikkeling van recreatiegebieden heeft georganiseerd. Ook hield hij een vast wethoudersspreekuur. "Het is ook in Leiderdorp mijn bedoeling dat inwoners mij eenvoudig kunnen vinden en aanspreken", meldt Van Woudenberg.

De fractie van D66 is erg tevreden met de kandidatuur van Van Woudenberg. "Hij is een ervaren wethouder met een duidelijk D66-profiel. Bovendien heeft Rik veel ervaring op de onderwerpen die ook nu weer in zijn portefeuille zitten. Alle ingrediënten voor een vliegende start in Leiderdorp, dus", zegt fractievoorzitter Jeroen Hendriks.

Rik van Woudenberg
Rik van Woudenberg