Nieuwsbericht Dag van het Park

Gepubliceerd op: 20 mei 2014 00:00

Het leukste ‘groene feest’ van Leiderdorp komt steeds dichterbij: de Dag van het Park, natuurlijk weer in park De Houtkamp in Leiderdorp! Dit jaar gebeurt het op zaterdag 24 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Het draait allemaal om natuurbeleving, duurzaamheid, eerlijk voedsel en natuurgerichte ambachten, maar ook om gezelligheid, activiteit en diversiteit.

De Dag van het Park in Leiderdorp is een mengeling van fancy fair en open, groene (info)markt waar je ontspannen kunt rondneuzen, proeven en vooral ontdekken en doen! En het gebeurt weer op de kinderboerderij in De Houtkamp.

Tijdens deze Dag van het Park wordt om 14.00 uur ook de nieuwe, grote bijenstal geopend op de kinderboerderij door de wethouder en de imker Dirk Jan Binnendijk. Deze opening wordt ingeleid door de duo-act van SercO & Major Scale, met aanstekelijke en toegepaste rapmuziek. Daarna start om 14.30 uur de wandeling met gids langs de nieuwe kunstwerken in de heemtuin. Om 15.00 uur is het dan tijd voor de uitreiking van die prachtige bamboefiets die al weken aan de muur van Brasserie Park hangt en waarvoor een prijsvraag is georganiseerd (kijk op www.brasseriepark.nl).

Ondertussen is er van alles te doen tussen 11.00 en 16.00 uur die dag… Natuurlijk zijn er tientallen leuke stands waar iets te zien, te proeven, te koop of te proberen is. Op diverse plekken kan door kinderen en hun (groot)ouders worden meegewerkt aan een project: een groot bijenhotel, een wilgentakkenkunstwerk of een workshop gezonde traktaties. Ook leuk: kinderen kunnen onder begeleiding een ponyritje maken in de Houtkamp! En krijg je honger, kom dan een reep brooddeeg aan een wilgentak bakken boven een vuurtje tot een heus ‘stokbroodje‘. Op deze Facebooksite lees je nog veel meer over de Dag van het Park in Leiderdorp.

Dus zet het op je kalender en in je agenda… Want natuur is een feest!
(kijk ook even op de site van het MEC www.natuureducatie.nl)

 

Dag van het Park