Nieuwsbericht De Sterrentuin is weer open

Gepubliceerd op: 21 oktober 2020 15:05

Na een kleine 10 maanden gesloten te zijn geweest, zijn de deuren van de Sterrentuin vanaf 19 oktober weer open. De verbouwing en herindeling is afgerond, de werkplekken zijn ingericht, de WIFI werkt en vanaf 19 oktober is Incluzio Leiderdorp als eerste bewoner terug op haar plek.

De verbouwing heeft wat voeten in de aarde gehad en kende wat tegenslagen, maar het door alle huurders gedragen plan heeft geresulteerd in een beter bruikbaar gebouw, dat er ook nog eens fraai uitziet. Veel aandacht is besteed aan de vormgeving, want behalve dat het gebouw functioneel moet zijn, moet het ook een prettige plek zijn om te werken en te vertoeven. Vanaf 30 oktober zal het Centrum voor Jeugd en Gezin er te vinden zijn en de week daarna de medewerkers van het Jeugd- en Gezinsteam.

Voor het lenen van boeken en andere activiteiten van BplusC kunnen Leiderdorpers begin 2021 weer in de Sterrentuin terecht. De exacte verhuisdatum is nog niet bekend, maar in de loop van januari verwacht de bibliotheek terug te verhuizen van de Simon Smitweg naar de Sterrentuin. De bibliotheek zit niet op een schopstoel; ze heeft haar draai in de Werf aan de Simon Smitweg inmiddels gevonden. En vanwege de Covid-19 maatregelen wordt het samenbrengen van teveel medewerkers en bezoekers in de Sterrentuin nog even uitgesteld.

Dat heeft ook gevolgen voor de voorstellingen van Toverlei en het Filmhuis en de spelochtenden van de Kinderkring. Zolang de Covid-19-maatregelen van kracht zijn, zullen die nog niet in de Sterrentuin plaatsvinden.

Wat nog ontbreekt, is de meest in het oog springende verandering: de plaatsing van het portaal aan de buitenzijde. De werkzaamheden daarvoor staan gepland voor week 45, vanaf 2 november. Als die zijn afgerond en ook het straatwerk weer is hersteld, zal de ingang meer in het oog springen en passen bij de rest van de Sterrentuin, die een stuk kleurrijker, opener en toegankelijker is geworden.

De officiƫle opening zal plaatsvinden in de loop van januari 2021 als ook de bibliotheek terug op haar plek is.

Ongetitelde afbeelding, 21-10-2020 15:20:49