Nieuwsbericht De truc met het blad van de Kornoelje

Gepubliceerd op: 14 september 2011 00:00

Zondag 18 september, tussen 15.00 en 17.00 uur, is voor de laatste keer dit jaar, het Kikker- en Egelpad in de Leiderdorpse heemtuin te bewandelen. Ongeveer 30 kikker- en egelfiguren ‘vertellen’ wat er vlakbij te ontdekken is in dit seizoen.

K&Epad_sept - vroege paddestoel kopie

foto: Andre Biemans

Er valt weer genoeg te beleven: ga op zoek naar vreemde paddenstoelen en beestjes uit de ‘onderwereld’, ontdek hoe zaden reizen, doe de truc met het blad van de Kornoelje, raad hoeveel zaden in een bes zitten (en kijk of het klopt), laat een wijngaardslak over je hand kruipen, knijp in knalrode bessen en ruik de aparte geur, zoek hazelnoten… en nog veel meer. Natuurlijk worden de kleine Ouessant-schapen die nu in de tuin lopen niet vergeten.

Voor de laatste keer dit jaar kunnen natuurfanaten in de heemtuin ook zelf slootdiertjes vangen en bekijken! Ga op zoek naar iemand die klaar staat met schepnetten, bakjes, loepen en zoekkaarten.

De volgorde maakt niet uit, en het pad is te lopen in eigen tempo. Voor iedereen die op een speelse manier iets meer over de natuur wil leren.

Voor meer informatie of vragen kijkt u op www.natuureducatie.nl of mailt u naar mec@natuureducatie.nl .