Nieuwsbericht De week van... De week van… Joyce van Reijn (raadslid PvdA)

Gepubliceerd op: 16 juni 2021 13:55

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Nog even...
Het afgelopen jaar heb ik weinig meegemaakt omdat veel activiteiten weg zijn gevallen. Wij konden hier thuis weinig doen omdat een deel van het gezin in een kwetsbare groep valt. Inmiddels is mijn man gevaccineerd en dat is fijn. Maar het blijft opletten en zelf hoop ik binnenkort ook volledig te zijn gevaccineerd, zodat we weer meer mensen kunnen ontmoeten en wat meer op pad kunnen. De angst van de kinderen dat wij als ouders ernstig ziek zouden kunnen worden, verdwijnt meer en meer naar de achtergrond en dat is heel fijn.

Gelukkig kan ik mijn werk nog steeds vanuit huis doen. Het is saai en ik mis mijn collega's maar ik heb gelukkig werk, dat zien we om ons heen ook anders. Mensen die vechten voor het voortbestaan van hun werk en bedrijf. De beperkingen worden afgebouwd en het 'gewone' leven komt weer langzaam op gang merk ik. Dat is voor velen heel fijn. Voor jong en oud wordt het minder eenzaam. Mensen kunnen weer sporten of naar andere activiteiten en als het meezit kunnen kinderen na de zomervakantie weer echt naar school.

Ik zie ik ook veel creativiteit bij mensen in werk en vrije tijd. Mensen die elkaar helpen en naar elkaar omkijken. Zelf wandel ik meer en geniet ik van de natuur waar het beter mee gaat. De mensen die me dierbaar zijn zag ik gelukkig nog regelmatig maar dan buiten tijdens een wandeling of in de tuin. We zijn er nog niet. Zo werken mensen in de zorg nog steeds hard want de uitgestelde zorg vraagt nu alle aandacht. Leraren voor weer volle klassen die zich daarmee voor de zoveelste keer moeten aanpassen en achterstanden moeten oplossen. En ik hoop dat er geen nieuwe varianten op het virus roet in het eten gooien. Deze zomer kan er meer maar laten we voorzichtig blijven.... Nog even... Zodat we er na de zomer als iedereen gevaccineerd is echt vanaf zijn. Laten we het goede dat uit deze crisis voorkomt behouden en het nare een plek geven. Dat klinkt simpeler dan dat het is, maar ik hoop dat ons dat met elkaar lukt.

Joyce