Nieuwsbericht De week van... Mirjam van der Stelt (raadslid CDA)

Gepubliceerd op: 14 april 2021 14:30

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Een luisterend oor
Raadslid ben je altijd, elke dag, 24/7. Ok, 24/7 is wat overdreven, ik ben de afgelopen 11 jaar dat ik politiek actief ben, echt nog nooit 's nachts gebeld, gelukkig maar! En lange vergaderingen tot 1.00 uur 's nachts komen zelden voor, al zitten we weleens tot ruim 23.00 uur te vergaderen. En de hele dag, ook dat is wat overdreven. Je bent er echt niet de hele dag of avond mee bezig. Het raadswerk doe je erbij, naast werken, vrienden en familie ontmoeten en natuurlijk tijd nemen voor ontspanning.

Toch, tijdens die ontspanningsmomenten (bijvoorbeeld bij de cantorij of bij de boekenmarkt van de Scheppingskerk of tijdens verjaardagen of etentjes), ontmoet ik mensen die mij iets willen vragen of vertellen omdat ik raadslid ben. En ook als ik samen met mijn vriend weekend vier, word ik regelmatig 'gestoord' door appjes of telefoontjes. Dat lijkt niet altijd even leuk, maar ik heb zelf voor het raadslidmaatschap gekozen. Ik vind het heel belangrijk dat ik altijd benaderbaar ben als volksvertegenwoordiger en dat mensen hun verhaal kunnen doen. Ik kan niet alles oplossen en ik kan het niet iedereen naar de zin maken. Maar ik kan wel een luisterend oor bieden.

Nu, in coronatijd, zijn de ontmoetingen schaars: geen cantorij, geen boekenmarkt, weinig bezoekjes en uitjes. Ik prijs me gelukkig met de ontmoetingen die nu wel mogelijk zijn: tijdens mijn dagelijkse ommetje en in mijn eigen buurtje kom ik regelmatig mensen tegen met wie ik op afstand een praatje maak. Ook het bellen, appen en mailen kan in deze tijd gewoon doorgaan.

Ik zie er naar uit dat ik weer meer mensen mag ontmoeten, vaker en dichterbij. Graag tot ziens!

Foto door: Hielco Kuijpers

Mirjam van der Stelt