Nieuwsbericht De week van... Prachee van Brandenburg (D66)

Gepubliceerd op: 22 september 2021 09:25

Leiderdorp telt 21 raadsleden: gewone Leiderdorpse inwoners die gekozen zijn als lid van de gemeenteraad. Wat maken ze mee? Wat beweegt hen? Wekelijks vertelt één van de raadsleden over het leven als raadslid in Leiderdorp.

Precies 30 jaar geleden ben ik in Leiderdorp komen wonen toen ik aan mijn rechtenstudie in Leiden begon. Sindsdien geniet ik elke dag van wat Leiderdorp te bieden heeft: groen, water, sportvoorzieningen, nabijheid tot alle steden in de Randstad, een eigen ziekenhuis, (internationale) scholen, restaurants, een overdekt winkelcentrum, bibliotheek, een zwembad en zoveel meer. Maar ook de relatieve rust en veiligheid. Het is dan ook een voorrecht om in dit mooie dorp te mogen wonen.

Het is niet vanzelfsprekend dat dit behouden blijft of verder ontwikkelt zoals wij dat graag zien, daar wordt elke dag aan gewerkt; in de eerste plaats door inwoners zelf. Daarnaast is er een essentiële rol weggelegd voor het gemeentebestuur. Als gemeenteraadslid probeer ik hier een bijdrage aan te leveren via debatten, werkgroepen, moties en/of gesprekken met inwoners. 

We wonen niet op een eiland en de complexiteit neemt toe. Daarom is samenwerking binnen de regio van belang om het dagelijks leven voor de inwoners van Leiderdorp te bevorderen. Ik blijf me dan ook inzetten voor de vraagstukken die op ons afkomen: het regelen van goede zorg, klimaatverandering, goede voorzieningen voor onze scholen, energietransitie, degelijke financiën, goede bereikbaarheid en de woonopgave om maar eens een aantal vraagstukken te noemen. 

Dat doe ik uiteraard niet alleen. Samenwerken is mensenwerk. Ik heb veel geleerd van mijn collega's en samen komen we tot weloverwogen besluiten die impact hebben op de levens van de inwoners van Leiderdorp. Corona heeft en zal ons allen de komende maanden nog op de proef blijven stellen. Er is dan ook genoeg werk aan de winkel in deze dynamische omgeving.

Nu koersen we af op de volgende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Wij bij D66 zijn al bezig met het opstellen van ons verkiezingsprogramma en de verkiezingslijst. Ik zet me in voor Leiderdorp, u ook?

Prachee van Brandenburg